Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → В обласній лікарні ім. О.Гербачевського розпочали монтаж ангіографу

В обласній лікарні ім. О.Гербачевського розпочали монтаж ангіографу

Новини лікарні    7 Червень, 2019
В обласній лікарні ім. О.Гербачевського розпочали монтаж ангіографу
 

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Гербачевського розпочали монтаж ангіографу, який закупили за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів у 2018 році.



 

Про це розповів головний лікар Богдан Леськів.

 

«Роботи зі встановлення ангіографу на фінішній прямій. Будівельники завершили всі роботи у приміщенні, наразі інтенсивно працюють над монтажем обладнання. З понеділка у нас працює сервісна служба, фахівці якої обіцяють вже до 12 червня завершити монтаж та зробити пробний знімок. Наступного дня ми влаштовуємо покриття підлоги лінолеумом і далі – готові до відкриття», – зазначив Богдан Леськів.

 

За його словами, ангіограф – це складний технологічний апарат і медперсонал має пройти навчання для того, аби працювати із обладнанням.

 

«Відразу після відкриття сервісна служба приїде до Житомира, щоб навчити наших фахівців працювати та обслуговувати пацієнтів саме на цій моделі обладнання. Це займе десь 2-3 тижні. І вже в липні плануємо повністю запустити роботу ангіографу», – додав головний лікар.

 

Сучасний ангіограф – це унікальна рентгенівська система, яка дає можливість лікарям оперативно розпізнавати та реагувати на зміни в судинах та тканинах організму людини. Ангіограф придбали за допомогою системи публічних закупівель за 25,3 млн грн.