Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → В обласній клінічній лікарні ім.О.Ф. Гербачевського встановлено цифровий апарат для раннього діагностування меланоми

В обласній клінічній лікарні ім.О.Ф. Гербачевського встановлено цифровий апарат для раннього діагностування меланоми

Новини лікарні    24 Червень, 2019
В обласній клінічній лікарні ім.О.Ф. Гербачевського встановлено цифровий апарат для раннього діагностування меланоми
 

За сприяння заступника голови обласної ради Максима Вілівчука та депутата обласної ради Віктора Янчука в консультативно-діагностичну поліклініку КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» було придбано цифровий дерматоскоп та відремонтовано кабінети для прийому маломобільних груп населення.



 

 «В Україні, за останні роки, значно зросла кількість пацієнтів з онкологічними хворобами, зокрема із шкірними новоутворенями. Лікарі відзначають ефективність лікування даної форми захворювання саме методикою дерматоскопії. Це дослідження дозволяє досить точно визначити характер родимок і плям на шкірі, при цьому сама процедура абсолютно безболісна. Тому, за мого сприяння та сприяння Віктора Янчука, було придбано апарат, що допомагає виявити проблему на ранньому етапі і тримати під контролем усі зміни. Тішить, що є порозуміння між керівництвом лікарні та депутатським корпусом, що дозволяє даним ініціативам реалізовуватись, а громадянам отримувати якісні медичні послуги», - говорить Максим Вілівчук.

Як пояснив головний лікар Богдан Леськів, такі апарати дозволяють сфотографувати проблемну ділянку для більш детального вивчення та відслідковувати зміни на повторних оглядах. Процедура дозволяє виявити на ранніх стадіях меланому та переродження невусів (в широкому народному понятті – «родимка» або «родима пляма»). 

Завдяки додатковому фінансуванню з обласного бюджету, було оновлено 2 кабінети для прийому важкохворих та маломобільних пацієнтів  для забезпечення безперешкодного доступу людей з інвалідністю. З моменту оновлення даних кабінетів були проведені консиліуми для 896 пацієнтів, що дало змогу своєчасно і ефективно надати спеціалізовану медичну допомогу. Разом із заступником до поліклініки також завітав депутат обласної ради Олексій Шавлович.

Станом на 1 червня 2019 року у консультативно-діагностичній поліклініці  КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради зареєстровано 110 379 відвідувань. Консультативний прийом ведуть лікарі за 43 спеціальностями.