Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → У Житомирській обласній лікарні протягом тижня оперуватиме пацієнтів хірург-травматолог із США

У Житомирській обласній лікарні протягом тижня оперуватиме пацієнтів хірург-травматолог із США

Новини лікарні    14 Квітень, 2022
У Житомирській обласній лікарні протягом тижня оперуватиме пацієнтів хірург-травматолог із США
 

Хірург-травматолог із Сполучених Штатів Америки Джуда Славковскі, починаючи з 11 квітня, упродовж тижня разом із колегами оперуватиме пацієнтів у Житомирській обласній лікарні. Про це Суспільному розповів генеральний директор медичного закладу Богдан Леськів.



За його словами, Джуда Славковські приїхав не лише оперувати пацієнтів.

"Наш колега з Америки привіз нам обладнання на півтора мільйона гривень, – каже Богдан Леськів. – Ми також очікуємо на приїзд наших польських колег, які будуть з нами працювати. Очікуємо і на приїзд колег з Німеччини. Це дає нам можливість узагальнити досвід лікування травм, поранень, яких ми, на жаль, маємо велику кількість".

Джуда Славковські працює хірургом-травматологом у лікарні поблизу Чикаго. Він каже, що приїхав до Житомира за власним бажанням, аби поділитися досвідом з лікарями обласної лікарні.

"Я приїхав в Україну за позовом серця, – каже Джуда Славковські. – Багато моїх колег-хірургів в Америці дуже співчувають тому, що відбувається в Україні. Це не залишає їх байдужими. Я теж вирішив зробити свій внесок

В обласній лікарні Джуда Славковські перебуває з 11 квітня. Він вже взяв участь у двох операціях.

"Перше хірургічне втручання, в якому він асистував, було пов'язано зі збільшенням щитоподібної залози, – каже Джуда Славковські. – Друга операція – видалення камінців із жовчного міхура".

"Немає нічого кращого за живе спілкування, – каже медичний директор обласної лікарні Віталій Хоменко. – Джуда Славковські наживо побачив нашу хірургію, а ми почути розповідь про його. Наш колега спеціалізується на проблемації травм. Ми вже невеличку розмову з ним мали. Сподіваємося, що почуємо його розширену доповідь стосовно того, як вони працюють у США".

Лікарів обласної лікарні американський хірург-травматолог Джуда Славковські консультуватиме упродовж цього тижня.

ВІДЕО