Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → У Житомирі відновила роботу обласна консультативна поліклініка

У Житомирі відновила роботу обласна консультативна поліклініка

Новини лікарні    14 Квітень, 2022
У Житомирі відновила роботу обласна консультативна поліклініка
 

З 23 березня у Житомирі відновила роботу обласна консультативна поліклініка. Заклад розпочав свою роботу у штатному режимі, як і працював до вторгнення Росії на територію України. Прийом ведуть більше 40 лікарів, які працюють з 9:00 години ранку і до 17:00–18:00 години вечора. Про це Суспільному розповів генеральний директор Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів.



За його словами, у закладі приймають не лише за направленням сімейних лікарів, а й людей, які звертаються у реєстратуру самостійно без направлення.

"Процес запису до лікарів не змінився, – каже Богдан Леськів. – Насамперед приймаємо за направленням сімейного лікаря, якщо таке направлення є. Якщо є якісь проблеми з направленням, то ми приймаємо безкоштовно і без нього. Якщо стоїть питання самозапису, то у нас працює електронна система "Поліклініка без черг", де пацієнт може зайти у програму і записатися до конкретного лікаря на конкретний час".

Владислав Драгальчук прийшов на прийом до гастроентеролога. У чоловіка проблеми зі шлунком. Він хотів прийти на прийом ще наприкінці лютого, але не встиг. Нині він з результатами досліджень вже отримує призначення для лікування.

"Якщо чесно, то терпів ці пару тижнів, бо всі були зайняті іншими речами – розвозили дітей, жінок по селах і так далі, – каже Владислав Драгальчук. – Зараз більш-менш ситуація стабілізувалася, стало тихіше, то починаю займатися здоров'ям".

 

Зранку 23 березня у поліклініці встигли прийняти близько півсотні пацієнтів. Усі лікарі розпочали роботу у штатному режимі. Чи не найбільше пацієнтів у гастроентеролога Сергія Долганова, до якого звертаються з проблемами шлунково-кишкового тракту.

"Я думаю, що працюватимемо кожен день, – каже Сергій Долганов. – Пацієнти є, пацієнти потребують нашої допомоги, думаю, що будемо проводити і дослідження, тобто працюватимемо у звичному режимі. Хворих багато – це пов'язано і з війною, і з іншими обставинами, тому будемо робити все, щоб наші хворі були здорові".

ВІДЕО