Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → У Житомирі відбулись заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Житомирі відбулись заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Новини лікарні    14 Грудень, 2021
 

Голова обласної ради Володимир Федоренко разом з головою обласної громадської організації "Дзвони Чорнобиля" Леонідом Антонюком відвідали обласну  клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського, спеціалізоване терапевтичне відділення для постраждалих від аварії на ЧАЕС, яке розраховане на 40 ліжко-місць. 



Голова обласної ради привітав чотирьох ліквідаторів, що перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні, та вручив їм Почесні грамоти обласної ради. Також, Володимир Федоренко подякував та вручив Почесні грамоти  обласної ради лікарям закладу, які мають статус учасників  ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та продовжують працювати в обласній клінічній лікарні. Серед них завідувач пульмонологічнго відділення Хвелось С.І., завідувач організаційно-методичного відділу Шевченко С.І., лікарі-анестезіологи Вишинський К.Б. та Кліщук В.М., лікарка-нефрологиня Дєєва О.В., лікар-отоларинголог Ільющенко О.О.

«Житомирська область – одна із найбільш постраждалих від аварії на атомній станції, оскільки значна частина її території, а це: колишні дев’ять північних районів, міста Коростень, Малин опинилися в зоні підвищеного радіоактивного  забруднення. Мене самого торкнулась ця страшна біда. Село, де я народився, підпадало під безумовне відселення.  Минуло вже 35 років від наймасштабнішої трагедії людства, яка розділила життя на до і після. Світ у невиплатному боргу перед подвигом наших Героїв-ліквідаторів. А тому питання їхнього медичного забезпечення чи санаторно-курортного лікування мають бути у постійному пріоритеті як держави, так і органів місцевого самоврядування. Це ж стосується і соціального захисту потерпілих від аварії. Депутатський корпус обласної ради в межах своїх повноважень намагається допомогти по максимуму.  Ми постійно в контакті з представниками громадськості, зокрема Леонідом Антонюком, який як ніхто знає проблеми чорнобильців. Ми відкриті і намагаємось максимально підтримати їх та показати наскільки ми вдячні за врятовані життя не тільки українців, а й цілого світу», - зазначив в інтерв’ю  голова обласної ради Володимир Федоренко.