Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Про трансплантацію органів говорили у Житомирі за круглим столом

Про трансплантацію органів говорили у Житомирі за круглим столом

Новини лікарні    27 Травень, 2021
 

Перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко взяв участь у засіданні круглого столу «Трансплантація в Україні: досягнення та виклики». Захід відбувся на базі Житомирської обласної клінічної лікарні імені О. Ф. Гербачевського.



До засідання долучились народний депутат України від Житомирщини Сергій Кузьміних, заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва, генеральний директор Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України Василь Стрілка та в.о. генерального директора СДУ «Український центр трансплант-координації» Дмитро Коваль.

Учасники круглого столу заслухали доповідь генерального директора КНП «Обласна клінічна лікарня імені О. Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Богдана Леськіва про готовність лікарні до проведення операцій з трансплантації органів.

Нагадаємо, 12 травня, під час відкриття у медичному закладі відділення нефрології було анонсовано проведення в обласній лікарні цьогоріч першої операції з трансплантації нирки.

«За минулий рік ми пройшли великий шлях: отримали ліцензію на трансплантацію від Міністерства охорони здоров’я, є рішення Кабінету Міністрів про включення нашої лікарні до переліку медичних закладів, що мають надавати медичну допомогу при трансплантації органів і тканин. Ми готуємось і сподіваємось, що найближчим часом така перша операція буде зроблена у нашому закладі. Влада, у свою чергу, забезпечила лікарню всіма необхідними засобами для проведення трансплантацій», - зазначив Богдан Леськів.

Також присутні обговорили законодавче регулювання трансплантації в Україні, політику МОЗ в розбудові системи трансплантації та роль Центру трансплант-координації в процесі трансплантації.