Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Акція з раннього виявлення цукрового діабету

Акція з раннього виявлення цукрового діабету

Новини лікарні    12 Листопад, 2019
Акція з раннього виявлення цукрового діабету
Акція з раннього виявлення цукрового діабету
Акція з раннього виявлення цукрового діабету
 

12 листопада 2019 року в консультативно-діагностичній поліклініці КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» відбулась акція, приурочена до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом.



Про мету акції розповіла експерт УОЗ ОДА за напрямом «Ендокринологія», зав. ендокринологічним відділенням Житомирської ОКЛ ім.О.Ф.Гербачевського Вікторія Павлівна Стаховська: «Лише половина хворих знає, що у них цукровий діабет. З них тільки 50% отримують лікування, але при цьому лише половина досягає мети лікування - компенсації цукрового діабету і забезпечення оптимального рівня життя. Тому наше основне завдання - вчасно виявити це захворювання серед людей, які до нас звернулись, а тим, хто хворіє, призначити відповідне лікування і мотивувати їх до самоконтролю захворювання, щоб звести до мінімуму розвиток ускладнень. Сподіваємось, що наші акції, які ми проводимо вже понад 10 років поспіль, стануть запорукою досягнення такого результату.

Всього під час проведення акції рівень глюкози в крові виміряли 307 особам (234 жінкам та 73 чоловікам). Підвищений рівень глюкози крові виявлено у 46 осіб (37 жінок та 9 чоловіків), з них 33 хворіли на цукровий діабет на момент обстеження; 13 осіб вперше дізнались про наявність у них цукрового діабету. Усі вони направлені на консультації до лікарів-ендокринологів для отримання відповідних рекомендацій фахівців.

 Ця акція – ще один привід переглянути свій спосіб життя, адже запобігти розвитку цукрового діабету допоможуть прості заходи: раціональне харчування, фізична активність, відмова від шкідливих звичок і регулярні профілактичні медогляди.