Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Житомирські лікарі вперше провели унікальну операцію на серці

Житомирські лікарі вперше провели унікальну операцію на серці

Новини лікарні    28 Грудень, 2017
 

Житомирські лікарі вперше провели унікальну операцію на серці



У реперфузійному центрі кардіологічного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф Гербачевського вперше в області проведено унікальну операцію на серці – септальну абеляцію (закриття артерії паталогічно зміненої перетинки серця). Операцію проведено малоінвазивним методом відповідно до провідних сучасних методик.

Про це інформує прес-служба Житомирської облради.

«Подібна операції є унікальною і для України, адже донедавна вони проводились виключно у Інституті серця та Національному інституті серцево-судинної хірургії ім.М.Амосова . Проводити їх почали з 2000 року і за 17 років їх проведено близько 200 операцій. Відтепер подібні операції виконують й у нашій обласній лікарні. Першу пілотну операцію проводили завідувач кардіологічного відділення Микола Кушнір, заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні з хірургічної роботи Роман Борущак спільно з провідним кардіохірургом з Інституту серця Андрієм Хохловим, який високо оцінив роботу житомирських колег та організацію роботи кардіологічної служби закладу», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби Житомирської облради, першим пацієнтом, якому проведено дану операцію, є 44-річний житомирянин, яких протягом багатьох років хворіє на гіпертрофічну кардіопатію. За його словами, він десять років знаходився під наглядом кардіологів, утім останнім часом стан здоров’я значно погіршився.

«Київські фахівці наполягали на негайному проведенні операції. Він погодився, але за однієї умови – щоб цю операцію йому проводили житомирські фахівці у нещодавно відкритому реперфузійному центрі ОКЛ. Тож після консультацій з київськими колегами 18 грудня вперше в області успішно проведено спільну пілотну операцію даному пацієнту. Звісно, що він й надалі перебуватиме під наглядом кардіологів, натомість почувається чудово, дуже завдячує усім працівникам кардіологічного відділення та 29 грудня буде виписаний додому», - зазначається в повідомленні.

Довідково: Впродовж двох місяців роботи у репер фузійному центрі кардіологічного відділення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф Гербачевського проліковано 192 пацієнтів, в тому числі 47 хворих на гострий інфаркт міокарда. У сорока випадках проведено ургентну коронарографію, виконано ургентне стентування 32 хворих. У 8 випадках виконано пластику інфаркт-залежної артерії.

Серед тих пацієнтів, які були доставлені екстреною допомогою: 28 житомирян, решта – з Житомирського району, Бердичівського, Коростишівського, Коростенського, Черняхівського, Радомишльського, Баранівського, Хорошівського та Любарського районів. Крім того, троє пацієнтів є жителями інших областей.

Як повідомляв Житомир.info, 1 листопада 2017 року розпочав свою роботу реперфузійний центр на базі Житомирської обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського і станом на останній місяць осені вже були прооперовані перші пацієнти.