Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Відкрито нову філію відділення гемодіалізу

Відкрито нову філію відділення гемодіалізу

Новини лікарні    24 Липень, 2018
Відкрито нову філію відділення гемодіалізу
 

Нове відділення гемодіалізу на 10 місць забезпечить високоспеціалізованим лікуванням близько 60 пацієнтів з міста та наближених районів області



У Житомирі 24 липня відкрито нову філію відділення гемодіалізу Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, яка оснащена сучасним медичним та інженерним обладнанням. Оглянули філію голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Ігор Гундич, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

 

«Зараз ми бачимо реальні результати ефективної співпраці обласної влади та громад, зокрема міської влади. Така злагоджена співпраця іде на користь усім, насамперед пацієнтам, яким необхідно проходити цю процедуру 2-3 рази на тиждень. Нова філія розвантажить головне відділення гемодіалізу Житомирської обласної лікарні та філій, що знаходяться у м. Новограді-Волинському, Коростені та Бердичеві. До кінця серпня планується відкриття ще однієї філії – в м. Овручі на 5 гемодіалізних місць», - сказав голова обласної ради Володимир Ширма.

Філія відділення гемодіалізу розташована у приміщенні комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання». На реконструкцію та облаштування витрачено майже 3 млн грн - це кошти обласного та міського бюджетів. Сучасне медичне та інженерне обладнання придбано за кошти благодійників.

Варто додати, що наразі лікування методами замісної ниркової терапії в області отримують 249 пацієнтів. За минулий рік проведено понад 27 тис. сеансів гемодіалізу.