Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → В обласній лікарні відкрито нові реанімаційні відділення

В обласній лікарні відкрито нові реанімаційні відділення

Новини лікарні    16 Вересень, 2019
В обласній лікарні відкрито нові реанімаційні відділення
В обласній лікарні відкрито нові реанімаційні відділення
В обласній лікарні відкрито нові реанімаційні відділення
В обласній лікарні відкрито нові реанімаційні відділення
В обласній лікарні відкрито нові реанімаційні відділення
В обласній лікарні відкрито нові реанімаційні відділення
 

В Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського 16 вересня урочисто  відкрили відкриття відділення анестезіології та інтенсивної терапії №2 та відділення інтенсивної терапії для післяопераційних хворих №2.



Участь у відкритті взяли голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Віталій Бунечко,  заступники голови обласної ради Сергій Крамаренко, Максим Вілівчук,  депутати обласної ради.

Як зазначив головний лікар закладу Богдан Леськів, необхідність відкриття цих відділень назріла давно: «Декілька років в лікарні фактично не було окремого реанімаційного відділення і пацієнти, які потребували інтенсивного лікування, отримували його у відділенні інтенсивної терапії для післяопераційних хворих. Враховуючи, що в лікарні щороку виконується до 18 тисяч оперативних втручань, можливості для належного лікування всіх важких хворих були обмеженими».

Даний проєкт реалізовувався на умовах на умовах співфінансування обласним бюджетом та Державним фондом регіонального розвитку. Були виділені кошти у розмірі 23 мільйонів гривень, необхідних для проведення реконструкції відповідних приміщень та придбання технологічного обладнання і потрібної медичної апаратури.

Володимир Ширма вкотре наглосив, що медицина – це пріоритетний напрям роботи депутатського корпусу 7 скликання: «Це непрості слова, відсотків 80 обласного бюджету були спрямовані  на галузь охорони здоров’я».

Голова обласної ради нагадав присутнім, що за неповних 4 роки було зроблено капітальний ремонт 8 відділень, були відкриті нові відділення, яких раніше не було.  Загалом в обласну лікарню вкладено понад 200 мільйонів гривень.

Довідково: Кожне із створених відділень має окрему реанімаційну залу на сім лікарняних ліжок, а відділення анестезіології та інтенсивної терапії №2 – ще й палату інтенсивної терапії на одне ліжко для лікування пацієнтів з гострою нирковою недостатністю устатковану апаратом штучної нирки.

В реанімаційних залах встановлені сучасні апарати штучної вентиляції легенів експертного класу, які здатні працювати в інтелектуальному режимі і на підставі оцінки стану хворого, характеру ураження легенів та дихальних шляхів автоматично обирати оптимальний режим вентиляції.

У відділеннях реалізована концепція «чисте приміщення». Тут стіни покриті спеціальними медичними панелями з особливим антисептичним заповнювачем герметизованим силіконом, а підлога – синтетичним покриттям стійким до антисептичних розчинів. Все це унеможливлює накопичення так званої внутрішньолікарняної інфекції.

Реанімаційні зали устатковані відеокамерами, що дозволяє при необхідності завідувачу відділення, заступникам головного лікаря з медичної частини та з хірургічної допомоги цілодобово в режимі on line візуально, в т.ч. через мобільний телефон, контролювати роботу медичного персоналу з пацієнтами.

Розміщення нових відділень на першому поверсі лікувального корпусу сприяє оперативному переміщенню важких хворих, доставлених бригадами центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і з територіальних лікувально-профілактичних закладів, із приймального відділення безпосередньо до ліжка інтенсивної терапії протягом декількох хвилин.