Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → У Житомирі обласна клінічна лікарня надає тільки невідкладну допомогу

У Житомирі обласна клінічна лікарня надає тільки невідкладну допомогу

Новини лікарні    14 Квітень, 2022
У Житомирі обласна клінічна лікарня надає тільки невідкладну допомогу
 

У Житомирі в обласній лікарні імені Олександра Гербачевського з початку бойових дій надається допомога громадянам, які зазнали поранень і травм. Про це Суспільному розповів генеральний директор обласної клінічної лікарні Богдан Леськів.



За його словами, медичний заклад під час воєнних дій надає тільки невідкладну допомогу.

"Обласна клінічна лікарня працює в штатному режимі, – каже Богдан Леськів. – Всі служби працюють для надання медичної допомоги, всі медичні працівники теж на своїх місцях. На даний час ми надаємо тільки невідкладну допомогу при інфарктах, інсультах, при запаленні легень, якщо це загрожує життю. В лікарні розгорнуті 10 хірургічно-анастезіологічних спеціалізованих бригад. Дві працюють цілодобово, вісім – в режимі очікування".

 

У реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні доправляють найбільш важких пацієнтів не тільки з Житомирської області.

"Лікування проводимо відповідно до важкості травми, – каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Микола Біляс. – Травми поєднані: вибухові, вогнепальні. Медикаментозно ліками, розчинами забезпечені. Пацієнти, які потребують оперативного втручання, після стабілізації стану, виведення з шоку, беруться в операційну, а то й навіть з приймального відділення беруться в операційну. Медичний персонал працює цілодобово, навіть під час звучання сирени відділення не покидає".

 

ВІДЕО Медична допомога надається