Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → У лікарні ім.Гербачевського відкрили амбулаторне відділення

У лікарні ім.Гербачевського відкрили амбулаторне відділення

Новини лікарні    22 Грудень, 2021
 

В рамках заходів передбаченими спільним розпорядженням голів обласної ради та обласної адміністрації присвяченого 35-тій річниці аварії на ЧАЕС відбулось відкриття амбулаторного відділення центру надання спеціалізованої медичної допомоги жителям Житомирської області із числа осіб, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.



Відкрили амбулаторне відділення на базі консультативно-діагностичної поліклініки в  КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради, участь у відкритті взяли голова обласної ради Володимир Федоренко, заступник голови ОДА Віктор Градівський,  Народні депутати України Арсеній Пушкаренко та Сергій Кузьмінних.

«Наша обласна лікарня - є провідним лікувально-профілактичним закладом Житомирщини для надання спеціалізованої медичної допомоги населенню Житомирщини. Персонал лікарні має багаторічний досвід щодо організації надання спеціалізованої медичної допомоги особам, зокрема і постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС»,-  зазначив голова обласної ради.

За інформацією керівництва лікарні щороку в консультативно-діагностичній поліклініці консультуються 20 тисяч постраждалих осіб.

Також у відділеннях проходять курс стаціонарного лікування понад 5 тисяч «чорнобильців». Для цього у профільних відділеннях виділено 140  ліжок і, крім того, з 2016 року функціонує окреме терапевтичне відділення на 40 лікарняних ліжок. Про рівень надання медичної допомоги та умови перебування пацієнтів у терапевтичному відділенні центру радіаційного захисту населення красномовно свідчить той факт, що в період до початку пандемії коронавірусної хвороби, постійно існувала черга охочих пролікуватися там.

«Сьогодні, завдяки розумінню проблем здоров’я чорнобильців з боку керівництва та депутатського корпусу обласної ради, а також керівництва облдержадміністрації, маємо чудову можливість відкрити амбулаторне відділення центру надання спеціалізованої медичної допомоги жителям Житомирської області із числа осіб, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», - резюмував Володимир Федоренко.

«Фахівцями лікарні попередньо проведена значна аналітична робота щодо оптимальної структури амбулаторного відділення  «чорнобильського» центру. Зокрема, визначені лікарські спеціальності, які найбільш затребувані даною категорією пацієнтів (ендокринолог, гематолог, невролог, кардіолог, ревматолог). Також у відділенні передбачені кабінети електрокардіографії, ультразвукової діагностики, лікувального масажу, лікувальної фізкультури, маніпуляційний, в якому планується проведення ін’єкційного та крапельного довенного введення лікарських засобів. Крім того, організований денний стаціонар на 4 ліжка. Визначена локація амбулаторного відділення центру, для потреб якого виділено 7 приміщень в окремому крилі II поверху будівлі консультативно-діагностичної поліклініки, в яких проведений поточний ремонт. Варто відзначити, що кадрове забезпечення нового підрозділу не передбачає збільшення кількості посад, а буде здійснюватися за рахунок внутрішніх резервів лікарні»,- наголосив Богдан Леськів.

Записатися на консультацію можна дистанційно за допомогою сервісу «поліклініка без черг». Відвідувачам не потрібно звертатися до реєстратури поліклініки, а одразу проходити безпосередньо до відділення.

В відкритому підрозділі «чорнобильці» будуть мати можливість отримати всебічне обстеження, консультуватися у фахівців з понад 40 лікарських спеціальностей, за бажанням проходити профілактичні огляди тощо. Планується забезпечити відділення санітарним автомобілем, аби при необхідності доставляти «чорнобильців» на консультацію чи після закінчення лікування в стаціонарі повертати додому або перенаправлювати за медичними показами до провідних клінік науково-дослідних інститутів в м. Києві.

Спеціалісти відділення готові за потребою на замовлення територіальних лікувально-профілактичних закладів та територіальних об’єднаних громад виїжджати до населених пунктів з компактним проживанням «чорнобильців», в першу чергу, у північних районах області, проводити консультації на місцях спеціалістів, які там відсутні, та сучасні дослідження (ультразвукові, лабораторні тощо).