Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Сертифікат на 7 млн грн та музичний подарунок від військових для Обласної лікарні ім. Гербачевського

Сертифікат на 7 млн грн та музичний подарунок від військових для Обласної лікарні ім. Гербачевського

Новини лікарні    18 Червень, 2021
 

18 червня у КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради відбувся святковий концерт до Дня медичного працівника за участі військового оркестру Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.



З професійним святом медиків вітав голова обласної ради Володимир Федоренко.

«Професія медика в усі часи була однією з найбільш потрібних та гуманних, адже саме від лікарів залежить збереження здоров’я нації. А сьогодні, коли в країні йде війна, як на Сході так і з підступним коронавірусом, Ваша професійна діяльність межує із самопожертвою. Дуже символічно, що саме військові вітають Вас у цей день, адже останні 7 років, ви пліч-о-пліч стоїте на захисті українського народу. Вони – захищають. Ви – рятуєте життя. Пандемія COVID-19 також вивела Вас на передову у боротьбі за людські життя. І саме завдяки Вам сьогодні ми можемо зібратись у цій залі, а я маю змогу та честь потиснути руку кожному та від щирого серця сказати «Дякую» за вашу щоденну виснажливу працю», - зазначив Володимир Федоренко.

Участь у заході також взяв голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко та заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

Разом із Володимиром Федоренком вони вручии Подяки колективу та сертифікат на 7 млн грн на ремонт Приймально-діагностичного відділення лікарні. Рішення про виділення коштів було прийнято депутатським корпусом на 4-й сесії обласної ради за поданням ОДА.

Також на свято до лікарні завітали представники міжнародної місії Лікарі без кордонів, зокрема технічний координатор місії в Україні Віталій Пак.

Музичні привітання для медиків дарував військовй оркестр Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова. Начальник оркестру-військовий диригент -  Заслужени артист України, майор Павло Осінський.

Довідково.

КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради є провідним багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом для надання високоспеціалізованої медичної допомоги дорослому населенню Житомирської області. Обласна лікарня складається із консультативно-діагностичної поліклініки (потужність 1000 амбулаторних відвідувань на робочий день), стаціонару на 784 лікарняних ліжок, в якому функціонують 10 відділень терапевтичного (357 ліжок) та 14 відділень хірургічного (427 ліжок) профілів. Крім того наявні 76 ліжок інтенсивного лікування пацієнтів, приймально-діагностичне відділення та ряд пара клінічних діагностичних підрозділів (променевої, ультразвукової, функціональної діагностики, ендоскопічного відділення, централізованої та експрес-лабораторії). У зв’язку із пандемією коронавірусу, у вкрай стислі терміни в ЦКДЛ лікарні розгорнутий новий відділ – полімеразно-ланцюгової діагностики.

В лікарні працюють біля 1650 чоловік, із низ понад 300 лікарів та спеціалістів з вищою немедичною освітою, біля 700 молодних спеціалістів з медичною освітою, 650 осіб молодшого обслуговуючого та іншого персоналу.