Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Понад 25 питань порядку денного опрацювали депутати під час засідання комісії охорони здоров’я

Понад 25 питань порядку денного опрацювали депутати під час засідання комісії охорони здоров’я

Новини лікарні    22 Липень, 2021
 

Затвердження статутів, зміни штатного розпису, звернення комунальних установ та інші питання розглянули депутати під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів. Участь у роботі комісії взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма та перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Остапченко.



До депутатів звернувся керівник КНП «Обласний центр крові» ЖОР щодо надання дозволу на реалізацію плазми, непридатної для переливання за договірною ціною. Керівник проінформував, що відповідно до загальної практики клінічне використання еритроцитів переважає над використанням плазми. Термін зберігання плазми – рік, потім плазма втрачає свої цінності та стає не придатна, а може використовуватись тільки для у виробництві лікарських засобів. Всього списанню підлягає 450 літрів плазми.

Проєкт рішення обласної ради щодо надання дозволу  на  списання з балансу комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради частини будівлі не підтримано. Дане питання відправили на доопрацювання і для розгляду на профільній комісії з питань комунальної власності, проте звернулись до керівника з застереженням, що людей, на період вивчення ситуації, потрібно відселити з аварійного приміщення.

Присутні заслухали питання щодо доцільності здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проєкту «Оновлення КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» у формі концесії. Доповідав голова комунального закладу Ігор Сабадаш: «Питання лінійного прискорювача давно вже підіймати серед громадськості та депутатів. Як відомо, 60 % хворих на онкологічні хвороби потребують променеву терапію, наразі є гама апарати, але не всі діагнози можуть лікуватись гама променями. Лінійний прискорювач це сучасні методи лікування та сучасний апарат. Ми вже підготували бункер під лінійний прискорювач, засідали багато раз робочі групи де детально розглядали різні варіанти. Один із варіантів це державно-приватного партнерства у формі концесії. До обласної ради надійшла пропозиція щодо даного партнерства. Якщо зараз підтримується даний проєкт рішення, то буде створена конкурсна комісія, яка і визначить подальшого переможця, а затвердить його сесія. Від інвесторів ми отримали пропозицію з розрахунками де будуть інвестовані солідні суми коштів. Загальна сума інвестицій заплановано у сумі 13 970 млн євро». Даний проєкт рішення був підтриманий.

Також, депутати розглянули ряд звернень від громадських організацій, керівників комунальних закладів та установ щодо проблемних питань.

В цілому було опрацьовано 27 питань порядку денного.