Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Обласна клінічна лікарня відзначила 125-річчя від дня заснування

Обласна клінічна лікарня відзначила 125-річчя від дня заснування

Новини лікарні    9 Жовтень, 2020
 

7 жовтня в приміщенні КНП "Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф. Гербачевського" Житомирської обласної ради відбулися урочистості з нагоди 125-річчя від дня заснування обласної лікарні.



Привітати з ювілейною датою працівників медичного закладу завітав голова обласної ради Володимир Ширма.

«Мені надзвичайно приємно, що за п’ять останніх років обласна лікарня осучаснилась, покращила свою матеріально-технічну базу. Звичайно, ми не вирішили всіх питань, але ми зробили дуже потужні кроки. Майже 300 млн гривень інвестували в обласну лікарню. Спільними зусиллями зробили так, що обласною лікарнею ім. О.Ф. Гербачевського пишається вся Житомирщина. Тому сьогодні, від імені обласної ради я хочу подякувати всім працівникам обласної лікарні, за те, що ви робите, за те, що ви вивчаєте, освоюєте нові технології і не стоїте на місці. Бажаю вам здоров’я, добра і благополуччя», - зазначив голова обласної ради у привітальному слові.

Під час заходу 11 працівників обласної лікарні відзначили нагородами за багаторічну працю і професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров'я.

Також, участь в урочистостях взяли голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко та заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Остапченко. У привітаннях зазначалося, наскільки важливою є медична галузь у житті кожної людини. І саме працівники обласної лікарні упродовж 125-ти років своїми професійними вміннями робили все можливе, щоб зберегти здоров`я і життя людей.

Завідувачка ревматологічного відділення, член спілки письменників України Людмила Крикливець презентувала в якості авторки книгу «Історія Житомирської обласної лікарні» (том 2), в якій віддзеркалені основні напрямки розвитку та здобутки закладу в 2005 – 2020 роках

Довідково: КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради є провідним багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом для надання високоспеціалізованої медичної допомоги дорослому населенню Житомирської області. КНП Обласна лікарня складається із консультативно-діагностичної поліклініки (потужність 1000 амбулаторних відвідувань на робочий день), стаціонару (загалом на 784 лікарняних ліжок, з них 357-терапевтичного, 427-хірургічного профілів, крім того функціонують 76 ліжок інтенсивного лікування), приймально-діагностичного відділення та ряду пара клінічних діагностичних підрозділів (променевої, ультразвукової, функціональної діагностики, ендоскопічного відділення, централізованої та експрес-лабораторії). У зв’язку із пандемією коронавірусу, у вкрай стислі строки в ЦКДЛ лікарні розгорнутий новий відділ – полімеразно-ланцюгової діагностики. В лікарні працюють понад 1700 чоловік, із низ 373 лікарів та спеціалістів з вищою немедичною освітою. У КНП обласна лікарня працюють 15 Заслужених лікарів України, 6 Заслужених працівників охорони здоров’я, 9 кандидатів медичних наук, 3 Відмінника охорони здоров’я, 10 лауреатів обласної премії ім. О.Ф. Гербачевського.