Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Два відділення обласної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського отримали статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

Два відділення обласної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського отримали статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

Новини лікарні    31 Липень, 2020
Два відділення обласної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського отримали статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»
 

«Чиста лікарня безпечна для пацієнта» - такий статус отримали ще два відділення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Це відділення анестезіології та інтенсивної терапії й відділення інтенсивної терапії для післяопераційних хворих. Відзнаки вручили колективам відділень 30 липня представники проєкту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».



Як розповів генеральний директор комунального медичного закладу Богдан Леськів, лікарня підтвердила, що відділення відповідають стандартам чистоти і гігієни. Усього в обласній лікарні вже 13 відділень мають відзнаку «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

Цей статус свідчить про забезпечення високого рівня гігієни на робочих місцях, налагоджену систему прибирання, знезараження інструментів, поводження з дезінфікуючими засобами, медичними відходами тощо.

  • «Проєкт «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» дуже важливий для всієї нашої лікарні, тому що це високий статус відповідності європейським стандартам чистоти та гігієни. Вважаю, що це є дуже важливим маркером як для персоналу лікарні, так і для пацієнтів, які звертаються до нас за медичною допомогою. Цей статус для персоналу додає відповідальності за правильне виконання функцій медичної допомоги, а для пацієнта це додатковий фактор безпеки перебування в обласній лікарні», - зазначив Богдан Леськів.

Зазначимо, що проєкт «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» реалізуються із 2012 року у співпраці з Асоціацією медичних сестер України. Усі заклади та відділення, які проходять стандартизацію в рамках проєкту, вносяться у спеціальний реєстр. Щоб отримати статус, заклад або відділення проходить гігієнічний аудит, навчання персоналу, встановлення необхідних аксесуарів та контроль за виконанням рекомендацій. Через рік після отримання статусу лікарня чи відділення проходить повторний аудит на дотримання усіх необхідних вимог.

Нагадаємо, що у вересні минулого року реанімаційні відділення було відкрито після капітального ремонту, а у жовтні сертифікат «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» отримало відділення інвазивних методів діагностики та лікування обласної клінічної лікарні.