Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Житомирські медики відновили втрачені після інсульту функції у трьох пацієнтів

Житомирські медики відновили втрачені після інсульту функції у трьох пацієнтів

Новини лікарні    3 Липень, 2018
 

Упродовж останнього тижня роботи інсультного центру лікарі успішно провели 3 тромболізисні терапії, що дозволило відновити всі втрачені функції пацієнтів.



Про це 3 липня повідомив головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів, – пише прес-служба ОДА.

За його словами, за час роботи інсультного центру вже виписали 68 пацієнтів, які проходили лікування різних неврологічних захворювань, з них 12 – з інсультами.

«Неврологічне відділення повністю заповнене. Протягом тижня лікарі зробили 3 тромболізисні терапії – розчинили тромби у судинах головного мозку. Динаміка пацієнтів нормальна, відновлені всі функції, які були втрачені через інсульт. Один з пацієнтів із Пулинського району, ще 2 – із Житомирського. Наразі у центрі лікується 7 пацієнтів з інсультами», – зазначив Богдан Леськів.

Також серед пацієнтів – жителі із Коростенського та Хорошівського районів, м. Житомира.

Пацієнтам у відділенні безкоштовно роблять комп’ютерну томографію та ангіографію, проводять всю необхідну терапію. Тромболізис або процес розчинення тромбу в головному мозку проводиться у перші 3 години від виникнення інсульту.