Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Підсумки роботи КНП «Обласна клінічна лікарня ім. Гербачевського» Житомирської обласної ради за 2020 рік та плани на 2021-й

Підсумки роботи КНП «Обласна клінічна лікарня ім. Гербачевського» Житомирської обласної ради за 2020 рік та плани на 2021-й

Новини лікарні    22 Січень, 2021
 

Незважаючи на пандемію COVID-19, у 2020 році Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського зберегла штатну чисельність працівників у повному обсязі. Окрім того, торік закладу вдалося купити велоергометр, розширити сфери медичних та немедичних платних послуг тощо. У планах – провести першу в області пересадку нирки та серця.



Підсумки роботи КНП «Обласна клінічна лікарня ім. Гербачевського» Житомирської обласної ради за 2020 рік та плани на 2021-й озвучили на засіданні медичної ради. Про це 21 січня повідомила пресслужба Житомирської облради.

«Потужний багатопрофільний медичний заклад має 125-річну історію і цілком сучасні підходи до лікування. Колектив лікарні прозвітував про роботу в умовах карантину. Зокрема, попри пандемію медичний заклад зберіг штатну чисельність у повному обсязі, хоча навіть столичні медзаклади нарікали, що персонал масово звільняється. Також підвищено рівень матеріального забезпечення працівників та розширено сфери медичних та немедичних платних послуг. Більше 5,5 млн грн витратили на засоби захисту. Закупили велоергометр – єдиний в області апарат для виявлення прихованої коронарної недостатності. За благодійні кошти в лікарню поставили два апарати штучної вентиляції легенів», – йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначено, що у квітні 2020 року обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського посідала п’яте місце в Україні за кількістю пакетів послуг НСЗУ і четверте місце по вартості послуг.

«Підводячи підсумки 2020 року, хочу відмітити, що надзвичайно складним він видався для всієї медичної спільноти області, так як в минулому році з березня ми активно включилися в боротьбу з епідемією COVID-19. В кінці року і ваша лікарня розвернула 330 ліжок для надання допомоги даній категорії пацієнтів. Лікарня справляється з напливом пацієнтів у період захворюваності на коронавірус. Ситуація під контролем, і це хороша новина», – зазначив голова облради Володимир Федоренко, який брав участь у засіданні медичної ради.

Заступник голови обласної ради Володимир Ширма зауважив, що зарплата медперсоналу зросла майже вдвічі.

«Я був проти, щоб клінічна лікарня зайшла в ковідний пакет. Розумію, у якій ситуації ви опинились, але варто віддати належне керівництву і персоналу, ви впорались. Хочу відзначити, що приємно вражений цифрами по заробітній платі, виплати зросли майже вдвічі, але нам ще є куди рости», – сказав Ширма.

За словами головного лікаря Богдана Леськіва, плани медзакладу на 2021 рік дуже амбітні.

«Ми отримали ліцензію на транспланталогію і вже взяли у штат двох лікарів-трансплантологів. Ще двоє трансплантологів зараз проходять стажування. У першому півріччі 2021 року сподіваємось провести першу пересадку нирки та серця», – зазначив Богдан Леськів.

Насамкінець голова обласної ради Володимир Федоренко наголосив, що медичні послуги в області повинні бути професійні, аби люди не їздили на консультації у Київ.

«Нам потрібно приділити максимум уваги медичній галузі, щоб наші лікарі надавали професійні послуги пацієнтам, і жителі області не їздили до Києва за консультаціями, а могли отримувати кваліфіковану допомогу поруч з домом. В цьому я бачу велику роль страхової медицини. Хочу запевнити, що я і депутатський корпус надалі підтримуватиме наших медпрацівників і всіляко сприятиме підвищенню рівня надання якості спеціалізованої медичної допомоги жителям нашої області», – підсумував Володимир Федоренко.