Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Меценати з Нідерландів передали Житомирській обласній лікарні ім. Гербачевського медобладнання на суму понад 3 млн грн

Меценати з Нідерландів передали Житомирській обласній лікарні ім. Гербачевського медобладнання на суму понад 3 млн грн

Новини лікарні    17 Травень, 2018
Меценати з Нідерландів передали Житомирській обласній лікарні ім. Гербачевського медобладнання на суму понад 3 млн грн
 

Відеодуоденоскоп, ультразвуковий апарат, медичні меблі та функціональні ліжка, які надійшли від меценатів із Нідерландів, вже знаходяться в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.



«Третій рік поспіль нідерландська організація «Фонд допомоги Східній Європі» та благодійний фонд «Хлібний дім» на чолі з Аркадієм Маргулісом допомагають обласній лікарні медичним обладнанням та меблями. За два роки від реформаторської спільноти Голландії «Фонд допомоги Східній Європі» обласна лікарня отримала допомоги у сумі майже 135 тисяч євро», - йдеться у повідомленні.

Голова обласної ради Володимир Ширма 16 травня зустрівся з голландською делегацією, подякував за допомогу та зазначив, що з боку обласної влади у медицину області, зокрема обласним медичним закладам, надається відчутна підтримка.

У свою чергу голландська делегація поділилась враженнями про зміни в обласній лікарні – вони їх назвали вражаючими.

«Отож, відеодуоденоскоп високої чіткості для проведення ендоскопічних операцій панкреато-біліарної зони вартістю більше 2 млн грн відтепер є у ендоскопічному відділенні; ультразвуковий апарат, ціна якого 600 тис. грн – в гастроентерологічному відділенні. Інсультний центр, який буде відкрито 29 травня, отримав медичних меблів та функціональних ліжок на суму 800 тис. грн», - зазначається на сайті обласної ради.